Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

8 και 9 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη

ΟΛΟΙ  στις εργατικές  διαδηλώσεις  στην  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  8 και  9  Σεπτέμβρη

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ απεργία στην ΥΓΕΙΑ
9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ διαδήλωση στα εγκαίνια ΔΕΘ
ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
     
      Στις 8 και 9 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα και όλοι οι εργαζόμενοι ετοιμάζουμε αγωνιστικό απεργιακό διήμερο, σαν απάντηση στα μέτρα που αποφασίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στις 8 Σεπτέμβρη απεργούν και διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και την επόμενη μέρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όλοι οι εργαζόμενοι. 
      Τις ίδιες ημέρες στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας θα μιλήσει για το δικό του “success story” του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης και της εξόδου στις αγορές. Για την εφαρμογή δηλαδή των βάρβαρων μέτρων του τέταρτου μνημονίου και την προετοιμασία ενός καινούργιου για την τρίτη αξιολόγηση. Για τον συνδικαλιστικό νόμο που να βάζει εμπόδια στις απεργίες, τον επανυπολογισμό και άρα τις μειώσεις συντάξεων, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΟΛΘ και ΕΥΑΘ με την παρουσία του προέδρου Μακρόν.
      Στις 8 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων απεργούν πανελλαδικά και διαδηλώνουν. Τα Καραβάνια της Υγείας, που ξεκίνησαν πέρσι, πάλι από την Θεσσαλονίκη τις ίδιες ημέρες, έχουν οργανώσει μεγάλες κινητοποιήσεις που έβγαλαν στον δρόμο χιλιάδες υγειονομικούς,  απαιτώντας προσλήψεις και χρηματοδότηση για την δημόσια Υγεία. Στις 8 Σεπτέμβρη, με 4ωρη στάση εργασίας για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και απεργιακή κάλυψη από την ΠΟΕΔΗΝ για όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία,  η διαδήλωση των εργαζόμενων στην Υγεία θα ξεκινήσει στις 8πμ από το Ιπποκράτειο θα περάσει σχεδόν από όλα τα νοσοκομεία της πόλης.
      Σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε πόλη, χρειάζεται να σημάνει συναγερμός και να οργανωθεί η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτέμβρη. Με Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουμε ότι τα νοσοκομεία και αυτήν την χρονιά θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική των περικοπών και θα νικήσουν. Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων ναυλώνει πούλμαν από την Αθήνα για την διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη που θα ξεκινήσει από το νοσοκομείο  Αγ Σάββας την Πέμπτη στις 11.30 το βράδυ.
      Σε αυτή την μάχη οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους. Χρειάζεται να βρεθούν στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που τον Ιούλιο απέργησαν και εμπόδισαν 10.000 απολύσεις συμβασιούχων. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί που απαιτούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τα δημόσια σχολεία. Να φτιάξουμε έτσι ένα πλατύ απεργιακό κίνημα σε Παιδεία, Υγεία και Δήμους, ενάντια στις περικοπές.

      Στις 9 Σεπτέμβρη, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, οι δρόμοι της πόλης θα πλημμυρίσουν από διαδηλωτές και η επιτυχία της διαδήλωσης θα δώσει ώθηση σε όλες τις μάχες που θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα των μνημονίων, και μην τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση νόμο για την απαγόρευση των απεργιών. Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε ΟΛΘ και ΕΥΑΘ. Για να μην αφήσουμε τα αφεντικά να διαλύσουν ακόμη περισσότερο μισθούς και δικαιώματα. 
      Θα ενώσουμε τη φωνή μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Αμερική που παλεύουν ενάντια στον Τράμπ και την φασιστική απειλή εκεί. Για να απαιτήσουμε να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής που είναι ομοαίματοι με τους αμερικάνους δολοφόνους που προστατεύει ο Τράμπ. Για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε προσφυγές και μετανάστες και να φράξουμε το δρόμο στον Ρατσισμό.

            Για να ανοίξουμε το δρόμο για τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με  το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου