Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

20 ΙΟΥΛΗ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ


20 ΙΟΥΛΗ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση 10 πμ πλ. Κλαυθμώνος



Την Πέμπτη 20 προχωράμε σε απεργία όλων των εργαζόμενων σε Τουρισμό Επισιτισμό, σε όλη την Ελλάδα. Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις στον κλάδο, να μπει φρένο στην ανασφάλιστη, απλήρωτη εργασία, να σταματήσει η διάλυση των εργασιακών σχέσεων. 

Την στιγμή που η αύξηση του τουρισμού κάθε χρόνο σπάει νέα ρεκόρ, την ίδια στιγμή, οι συνθήκες για τους εργαζόμενους χειροτερεύουν. Οι εργοδότες γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις συλλογικές συμβάσεις και προσπαθούν να επιβάλλουν μισθούς των 400 ευρώ. Οι εκδικητικές απολύσεις δίνουν και παίρνουν σε ξενοδοχεία και καταστήματα επισιτισμού. Η μαύρη δουλειά χωρίς ένσημα, οι εξευτελιστικοί μισθοί, τα εξοντωτικά ωράρια. Αυτή είναι η εργασιακή πραγματικότητα για χιλιάδες συναδέλφους. Και δίπλα σε αυτά έχουμε ακόμη και ανθρωποθυσίες στο βωμό των κερδών των αφεντικών. Πέρσι ήταν η συναδέλφισσα στη Ζάκυνθο, φέτος οι συνάδελφος με τα μηχανάκια, ένας στα Μικέλ, και ένας στη Λάρισα Τα αφεντικά στον κλάδο, από τους πιο μεγάλους μέχρι τους πιο μικρούς, προσπαθούν να βγάλουν περισσότερα κέρδη πάνω στις δικές μας πλάτες, στη δική μας ζωή. 

Η εργοδοσία όμως βρίσκει σύμμαχό της την στάση της κυβέρνησης Τσίπρα, που για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας, της ΕΕ και των δανειστών, συνεχίζει και κλιμακώνει όλες τις επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους. Για να κλείσουν τη δεύτερη αξιολόγηση πέταξαν στα σκουπίδια τις συλλογικές συμβάσεις, ψήφισαν το χτύπημα του συνδικαλισμού. Ξεπουλάνε με ταχύτατους ρυθμούς τις δημόσιες υπηρεσίες και φέρνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αφήνουν τα κανόνια να σκάνε (Πήγασος, ΔΟΛ, Λήδρα) πετώντας χιλιάδες εργάτες στην ανασφάλεια και την ανεργία. 
Η απεργία του κλάδου στις 20 Ιούλη χρειάζεται να γίνει αρχή για έναν αγώνα που θα σπάσει την πολιτική των μνημονίων, τη λιτότητα και την καταστροφή που φέρνουν για τους εργαζόμενους. 

Να γίνει ένα πετυχημένο βήμα για να κλιμακώσουμε γι’ αυτό χρειάζεται να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς μικρό ή μεγάλο. Με συζητήσεις, συσκέψεις να οργανώσουμε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Να απαιτήσουμε από την Ομοσπονδία και τα σωματεία η απεργιακή κινητοποίηση να έχει και επόμενα βήματα κλιμάκωσης. 
Μπορούμε να νικήσουμε αφεντικά και κυβέρνηση. Να διδαχθούμε από τις μάχες που δίνουν άλλοι εργαζόμενοι που παλεύουν. Πριν λίγες μέρες, οι συμβασιούχοι στους Δήμους έκαναν μια πολυήμερη απεργία και υποχρέωσαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Κράτησαν τις δουλειές τους για μερικούς μήνες ακόμη και ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς απέναντι σε κάθε αφεντικό αλλά και απέναντι στον ΣΕΤΕ συνολικά, μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και να τους αναγκάσουμε να κάνουν πίσω. 
Την ίδια ώρα απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. 
Αυτή τη μάχη δίνει «η καμαριέρα», το δίκτυο εργαζόμενων του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα Μνημόνια στον κλάδο του Τουρισμού Επισιτισμού και σε καλούμε να την δώσουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου