Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα μνημόνια

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΦΑΓΕΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Ξεσηκωμός σε όλους τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, για να μην περάσει το ασφαλιστικό σφαγείο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οργανώνουμε όλους του χώρους με περιοδείες, συγκεντρώσεις συνελεύσεις. Οργανώνουμε την περιφρούρηση και τη συμμετοχή του χώρου μας με πανό στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.
Η κυβέρνηση φέρνει τις επόμενες μέρες στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Προσπαθούν οι υπουργοί να πείσουν ότι δεν θίγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που φέρνουν στη βουλή, αυτό που «κέρδισαν» με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είναι ακόμη χειρότερο από το αρχικό σχέδιο που είχαν παρουσιάσει πριν τρείς μήνες. Μαχαίρι στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αύξηση από 15 σε 20 χρόνια για να πάρεις ακόμη και τα ψίχουλα των 384 ευρώ, περικοπές στο εφάπαξ. Κυριολεκτικά πλήρης κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Και ακόμη χειρότερα, μαζί με το ασφαλιστικό η κυβέρνηση φέρνει το φορολογικό στη βουλή που θα σημάνει νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους μέσα από τις αυξήσεις στη φορολογία. Και την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τους δανειστές για νέο μνημόνια αν δεν φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο δυσθεώρητο 3,5% το 2018. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από όλα τα ψέματα που αράδιαζε όλο το προηγούμενο διάστημα για το «κοινωνικό πρόσημο» που έχει η πολιτική της, φέρνει για ψήφιση στη βουλή ένα ολόκληρο πακέτο σκληρών επιθέσεων ενάντια στους εργαζόμενους.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε
Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης είναι σταθερή επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων εδώ και τρεις δεκαετίες. Καμία όμως κυβέρνηση δεν τα κατάφερε να επιβάλλει αυτά που θέλανε οι καπιταλιστές, γιατί τους σταμάτησε ένα δυνατό εργατικό κίνημα. Αυτή η δύναμη φάνηκε ξανά στην πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη που τρομοκράτησε την κυβέρνηση. Παρόλο που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες προσπάθησαν να παγώσουν τον κόσμο του αγώνα μετά την επιτυχία της απεργίας, στις 7 Απρίλη στην απεργία της ΑΔΕΔΥ φάνηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να παλέψουν μέχρι τέλος.
Δείγμα του πόσο φοβάται η κυβέρνηση τους αγώνες μας είναι ότι φέρνει την ψήφιση του ασφαλιστικού μέσα στο Πάσχα. Όμως ήδη μια σειρά από κλάδους βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ξεκινάνε από την Πέμπτη 21 Απρίλη, 48ωρες απεργίες ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού. Οι Εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και την προηγούμενη και αυτήν τη βδομάδα διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις ενάντια στις περικοπές. Μπορούμε πηγαίνοντας για την 48ωρη απεργία να χτίσουμε ένα απεργιακό κύμα που θα πνίξει τα σχέδια της κυβέρνησης για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.  Γι’ αυτό είναι λάθος η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών να μην εξαγγέλλουν ακόμη την ημερομηνία της απεργίας, περιμένοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Να οργανώσουμε την 48ωρη
Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς. Να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα που να πάρουν στα χέρια τους την ενημέρωση και την  οργάνωση της απεργίας. Με περιοδείες και εξορμήσεις να συζητήσουμε με όλους τους συναδέλφους. Να οργανώσουμε την περιφρούρηση του χώρου, και τις δύο μέρες της απεργίας, να ετοιμάσουμε το πανό και να συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων. Να οργανώσουμε απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας.

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις.  ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου