Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

ανακοίνωση της "καμαριέρα" για τις εκλογές στο Συνδικάτο Αττικής

4 έως 10 ΑΠΡΙΛΗ: 
εκλογές ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ τουρισμού  επισιτισμού


στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια, 7ος όροφος ), ώρες 11:00 έως 19:00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εκλογές του Συνδικάτου Τουρισμού Επισιτισμού γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο μας αλλά και για όλο το εργατικό κίνημα. Γιατί η μάχη για να ανατρέψουμε την καθημερινή βαρβαρότητα που μας επιφυλάσσουν, αφεντικά, ΕΕ και ΔΝΤ είναι μπροστά μας. Η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για τους πρόσφυγες, με την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελεί μνημείο βαρβαρότητας για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ξεριζώνονται για να γλυτώσουν τη ζωή τους από την φρίκη που φέρνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η φτώχεια.
Η άλλη όψη αυτής της βαρβαρότητας είναι οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους. Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με το κουαρτέτο για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δείχνουν με καθαρό τρόπο τις προθέσεις τους. Και μαζί με την επίθεση στο ασφαλιστικό έρχεται η συνεχιζόμενη λιτότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και υποδομών που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, η συρρίκνωση των μισθών, η εργοδοτική αυθαιρεσία, οι νέοι νόμοι ενάντια στα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία.
Αυτές οι επιθέσεις της κυβέρνησης πάνε χέρι - χέρι με τις επιθέσεις των αφεντικών. Την ίδια στιγμή που η αύξηση του τουρισμού κάθε χρόνο σπάει νέα ρεκόρ, την ίδια στιγμή, οι συνθήκες για τους εργαζόμενους χειροτερεύουν. Από την εργαζόμενη στη Ζάκυνθο που πέθανε στη δουλειά το προηγούμενο καλοκαίρι, μέχρι τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία για ένα πιάτο φαί και έναν ύπνο. Από την απλήρωτη, μαύρη εργασία, μέχρι τους μισθούς πείνας και τις απολύσεις, τα αφεντικά στον κλάδο, από τους πιο μεγάλους μέχρι τους πιο μικρούς, προσπαθούν να βγάλουν περισσότερα κέρδη πάνω στις δικές μας πλάτες πατώντας πάνω στους νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και συνεχίζει να εφαρμόζει με αταλάντευτο ζήλο η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Έχουμε την δύναμη σαν εργαζόμενοι, να τα πάρουμε όλα πίσω και να σταματήσουμε τις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών. Με τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τους αγώνες μας, σαν εργατικό κίνημα, καταφέραμε να ξηλώσουμε μια-μια όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι τώρα, να κρατήσουμε ανοιχτά τα περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία. Το εντυπωσιακό ταξικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε σκληρά. Αυτό το μήνυμα ήρθε και από την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη.
Η διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης είναι σταθερή επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων εδώ και τρεις δεκαετίες. Από τον Μητσοτάκη στις αρχές του ’90, στον Σημίτη στη συνέχεια, με τον Γιαννίτση, στον Καραμανλή και τον Μαγγίνα, μέχρι τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Καμία κυβέρνηση δεν τα κατάφερε να επιβάλλει αυτά που θέλανε οι καπιταλιστές, παρόλα τα χτυπήματα που επέφεραν στην κοινωνική ασφάλιση. Τους σταμάτησε κάθε φορά ένα δυνατό εργατικό κίνημα που τίναξε στον αέρα όλες τις επιθέσεις τους.
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα.
·      Προχωρώντας σε απεργιακή κλιμάκωση ΤΩΡΑ με 48ωρη απεργία, για να επιβάλλουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει καν να καταθέσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
·      Δυναμώνοντας το Συνδικάτο, και όχι αποδυναμώνοντας το όπως επέλεξαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποχωρώντας από αυτό για να φτιάξουν άλλο «δικό του».
·      Οργανώνοντας επιτροπές βάσης, σε κάθε μεγάλο χώρο δουλειάς που να ενώνουν και να κινητοποιούν τους συναδέλφους στις μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να πάρουμε από τους εργοδότες τα εκατομμύρια που χρωστάνε και δεν έχουν αποδώσει στα ασφαλιστικά ταμεία. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες  επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
Αυτή τη μάχη δίνει «η καμαριέρα», το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ενάντια στα Μνημόνια στον κλάδο του Τουρισμού Επισιτισμού και σε καλούμε να την δώσουμε μαζί και στις εκλογές του Συνδικάτου. 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Αντικαπιταλιστική κίνηση εργαζόμενων σε τουρισμό επισιτισμό  «η καμαριέρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου